Dubai Tourism
StoryEditor

Dubajské akvaparky zabavia celú rodinu

09.05.2024, 00:00
Životný štýl

Pri návšteve Dubaja nevynechajte jeho atraktívne akvaparky. Ponúkajú totiž jedinečné zážitky, od adrenalínových jázd na najväčších tobogánoch sveta až po dobrodružstvá, pri ktorých stretnete aj žralokov.

Článok vznikol v spolupráci s Dubai Tourism.

Najväčší na svete

Aquaventure, nachádzajúci sa v rezorte Atlantis The Palm je so 105 atrakciami a zážitkami najväčším akvaparkom na svete. Dve hlavné veže – Poseidonovu a Neptúnovu, spája obria lenivá rieka unášajúca navštevníkov od jednej atrakcii k druhej. Pre ozajstných odvážlivcov je Poseidon s Revenge, čo je Poseidonova pomsta. Akonáhle sa postavíte na priehľadné padacie dvere začne vám v žilách prúdiť adrenalín. Potom už nasleduje náhly pád dole a jazda 116 metrov dlhým točitým tubusom, v ktorom vás prekvapí aj 360 stupňová slučka. Skutočne divokú jazdu s dávkou prekvapenia a adrenalínu zažijete na šmykľavke Leap of Fight. Nepatrí síce medzi najdlhšie ale zato je najprudšia. Padáte totiž takmer tridsať metrov vertikálnym pádom a potom sa rútite tunelom, ktorý prechádza lagúnou plnou žralokov a rají. Ocitnete sa tak celkom blízko najväčších morských dravcov.

image
Dubai Tourism

Zábava pre najmenších

V zábavnom komplexe Dubai Parks and Resorts sa nachádza vodný park Legoland, ktorý je navrhnutý špeciálne pre deti od dvoch do dvanástich rokov. Väčšina šmýkačiek a tobogánov umožňuje jazdu v skupinkách, v ktorých si deti môžu navzájom merať sily. Tým najmenším je určený bazénik Duplo Splash Safari. Väčšie a odvážnejšie deti už môžu skúšať tobogány samostatne. Na atrakcii Build-A-Boat si deti okrem svalov precvičia aj mozgové závity a postavia si akýkoľvek čln, ktorý zároveň vo vode otestujú. Alebo sa vydajú na lenivú rieku v kútiku Build-A-Raft-River, kde si zase vystavajú raft z veľkých či malých kociek lega.

image
Dubai Tourism

Šantenie pod dozorom

Aj vodné ihrisko Splash Pad na promenáde The Beach v oblasti Dubai Marina je určené najmenším deťom. Môžu tu celé hodiny zabávať čvachtaním sa vo vodných tryskách, fontánkach či zdolávaním zábavných preliezačiek alebo si vyskúšajú obrie preklápacie vedro. Na ich bezpečnosť dohliada preškolený personál. Vodné ihrisko ponúka aj službu stráženia detí, takže rodičia si zatiaľ naplno užijú oddych a relax. Po vodnej zábave zamierte do niektorej z množstva reštaurácií na promenáde, prejdite si plážové obchodíky alebo si v Roxy Cinemas pozrite najnovší film.

image
Dubai Tourism

Najväčší nafukovací park

Najväčší nafukovací akvapark v regióne AquaFun sa nachádza neďaleko brehu promenády The Beach v oblasti JBR. Na ploche 2700 metrov štvorcových si na čerstvom vzduchu užijete prekážkovú dráhu s viac ako 110 hrami. Tvorí ju množstvo rámp, schodov a skokov či najrozličnejšie, často i veľmi náročné preliezky. Pri pohľade zhora tvorí tento obľúbený plávajúci park ružovo-modrý nápis Dubai, čo je jeho charakteristickým poznávacím znakom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 11:09